Image

Online pianolessen

Sinds de Corona er voor gezorgd heeft dat de lessen niet meer fysiek konden plaatshebben, ben ik gestart met het geven van online pianolessen. Nu, na deze ervaring, heb ik ondervonden dat dit een goed alternatief is en wil ik dit beperkt blijven aanbieden. Je kan kiezen uit online-lessen van een halfuur of drie kwartier.

Een van de voordelen is, dat het niet gebonden is aan woonplaats en tijdstip van de les niet meer afhankelijk hoeft te zijn van een bepaalde route die ik normaal wel zou hebben als ik langs zou komen. Of je nou in Groningen, Amsterdam of Maastricht woont, je logt in en volgt de les. Je kan zitten waar jij wilt met je instrument zolang je maar internet hebt. Hoe fijn is dat!!

Hoe zien de lessen er uit?

Tijdens de les zal ik je vragen wat te spelen of we nemen eerst het stukje door. Ik beantwoord je eventuele vragen en geef je de nodige muziektheorie. We behandelen ook eventueel nieuwe liedjes/stukjes. Hoe zo’n les er uitziet is natuurlijk ook erg afhankelijk van de leerling. Welk niveau heb je en wat zijn je wensen? Ik gebruik voor de les midi-apparatuur en midi-programma’s om je te laten zien wat ik speel. Dit kan je op jouw tablet/mobiel of wat je ook gebruikt, volgen. Verder kan ik ook mijn bladmuziek met jou delen en zo aantekeningen laten zien. Het is dan wel handig als je jouw apparaat voor je neus hebt staan. En soms wil ik zien hoe je bv achter de piano zit of hoe je vingerzetting is. Dan vraag ik je jouw tablet/mobiel zo te plaatsen dat ik daar genoeg zicht op heb.

Wat heb je nodig?

  • iPad/tablet of laptop of mobiel
  • Zoom

Dit is een handige app/programma waarmee je kan videobellen, bestanden delen en meer. Deze is gemakkelijk en gratis te downloaden op zoom.us . Doe dit wel van tevoren zodat we direct met de les kunnen beginnen. Dit kan op je mobiel, iPad, tablet, laptop…Natuurlijk zijn er meer apps, maar ik vind Zoom het handigst.

  • (Digitale) Piano

Natuurlijk heb je een instrument nodig. Dit kan een akoestische zijn maar een digitale mag ook. Liefst met 88 toetsen. Zoek je nog een digitale piano? Kijk dan eerst even hier

  • Goede wifi/internet verbinding

Een goede internetverbinding is natuurlijk belangrijk. Dit kan met wifi, maar het beste is (indien mogelijk) een bekabelde internet verbinding. Dit geeft het minste kans op storingen.

Tips

  • Neem bij voorkeur een groot scherm zoals een iPad of laptop.
  • Gebruik in-ears of een koptelefoon om mijn aanwijzingen goed en direct te horen.
  • Zorg voor een rustige omgeving, dus zo min mogelijk achtergrond geluiden.
  • Houd pen en papier bij de hand voor aantekeningen.
  • Stel de audiosettings van Zoom zo in dat Zoom niet de microfoon automatisch dempt. Bekijk dit YT filmpje hoe je dat kan doen en voor meer handige settings.
  • Houd de oplader van je apparaat bij de hand, mocht de batterij eerder leeg zijn dan je had gedacht.

Durf jij het aan?

Wil je met online lessen beginnen? Geef je dan geheel vrijblijvend op dmv het aanmeldingsformulier hieronder en wie weet zie ik je online!
Voor de tarieven kan je hier terecht. Let wel: voor online-lessen dien je vooraf te betalen.