Image

Pianoles

Met ruim 30 jaar lespraktijk mag ik wel spreken van ruime ervaring in het geven van pianoles aan leerlingen tussen de 7 en 70 jaar. Ik geef individuele lessen bij de leerling aan huis en ben erg gericht op de wensen van de leerling zelf.

Iedereen heeft zo zijn/haar eigen muzikale smaak en stijl-voorkeur. Plezier in het spelen blijft bij mij altijd voorop staan. Ik zoek daarom altijd zoveel mogelijk binnen de mogelijkheden van de leerling om aan die wens te voldoen.

Ik doceer daarom ook zoveel mogelijk verschillende muziek stijlen zoals klassiek, jazz, pop, begeleiding (van jezelf of iemand anders) en Ā improvisatie. Ik bespreek samen met de leerling welke stijl(en) hij of zij graag wil leren spelen.

Piano spelen is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Je mag wel zeggen dat je slimmer wordt van piano spelen. Dit is wetenschappelijk bewezen. Onderzoeken tonen aan dat musiceren onze intelligentie stimuleert, deĀ concentratieproblemen vermindert en dus ook de schoolprestaties verbeteren. Beide hersenhelften (links: spraak en intellect en rechts: gevoel en creativiteit) zijn sterker met elkaar verbonden bij musicerende mensen dan bij niet musicerende mensen.

Lees meer hierover op muziek maakt slim.


Aanmelden pianolessen aan huis

Omdat ik bij u thuis lesgeef, hangt het dus ook mede van uw woonplaats en beschikbaarheid af of ik u wel of niet direct kan plaatsen. D.m.v. het aanmeldingsformulier kunt u zich aanmelden voor pianolessen aan huis. Geef zoveel mogelijk beschikbare dagen en tijden op, des te groter is de kans van plaatsing. Zodra ik u kan plaatsen neem ik contact met u op.


Vragen?

Heeft u nog vragen? Ga dan eerst naar de veelgestelde vragen, misschien staat uw vraag er al bij. U kunt ook dmv het contactformulier een vraag stellen.


Geen piano?

Wilt u graag beginnen, maar u heeft nog geen piano, dan kunnen we nog niet beginnen helaas. Wel heb ik wat informatie over het aanschaffen van een digitale piano. Kijk gerust even op deze pagina.


Online-lessen

Normaal geef ik aan huis les, maar voor wie toch graag online les wil, is er de mogelijkheid om te lessen via Zoom. Lees meer over de online-lessen.